15 augusti 2015
16:00

Notvikens IK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Notvikens IK

Ohtana/Aapua och Notviken delar på poängen när man spelar 2-2 (1-1) på Skolvallens utmärkta gräsplan. OAFF rivstartar och i den 14:e minuten får Johannes Pekkari skottläge inne i straffområdet - markskottet räddas dock av målvakten, på returen är Joel Hiltunen framme och stöter in 1-0. Notas kommer dock snabbt igen och i den 20:e minuten får man på ett bra skott som Kotten kastar sig på och styr mot kortlinjen där Notvikens Daniel Engberg hittar en lucka och dundrar in kvitteringen till 1-1. Efter en halvtimme får Adam Zingmark ett bra nickläge men målvakten får bollen rakt på sig. Lite senare får Johannes Pekkari problem med ljumsken och tvingas byta. I den 41:a minuten slarvar vi i försvaret och kvicke Assam Alhossin stjäl bollen, rundar Kotten och skjuter mot tomt mål, men Anders Palo har fortsatt sin löpning och lyckas mirakulöst stoppa bollen på mållinjen och vi får bort bollen till hörna. Alhossin skadar sig i situationen och tvingas lämna planen. Vi går till paus med 1-1 vilket är ganska rättvist även om Notas hade ett gyllene läge att sätta tvåan.

Andra halvlek inleds bra av Notas och i den 53:e minuten kommer man förbi på högerkanten, inspelet når en fri Notaskille - på skottet från 8-9 meter gör Kotten en reflexräddning. Tre minuter senare kommer OA på sin högerkant - inlägget tas emot av Joel Hiltunen som går omkull efter en kraftig knuff i ryggen. Domaren pekar på straffpunkten och Miikka Koivuniemi är säkerheten själv när han placrerar in 2-1. I den 58:e minuten blir Notvikens Jonathan Pantzare utvisad efter två gula kort. Det är ändå Notas som skapar nästa målchans när Daniel Engberg slår en frispark som tar i stolpens utsida. OA har i den 65:e minuten chansen att avgöra matchen när Joel spelar fram Joonas men skottet går över ribban. Miikka Koivuniemi har sedan en farlig frispark som målvakten styr över ribban. När sedan Anders Palo drar på sig sitt andra gula blir slutkvarten en match tio mot tio. OA ser ut att kunna spela hem matchen då Notas Robert Lidhammar i den 85:e minuten frispelas och ur misstänkt offsideläge kan lobba in slutresultatet 2-2. (Efter videogranskning ser vi att målet är korrekt - ingen offside)

Sett över hela matchen är 2-2 ett rättvist resultat även om det känns mer surt för OA som har 2-1 och Notas får en utvisning. I OAFF går plussen denna dag till Anders Palo i backlinjen som tog allt i luften. Utvisningen är onödig men sånt händer i stridens hetta. På mittfältet jobbade Johan Svanlöv som en galärslav och lyckades med det mesta. Miikka Koivuniemi gör återigen en kanonmatch och hans högerfot är suverän vid fasta situationer. Offensivt var Joel Hiltunen på spelhumör med ett mål och den som fixade straffen. Som vanligt var Joel hårt markerad och fick också mängder av frisparkar med sig. I Notviken var Sven Eriksson Sundström säker i backlinjen. Offensivt var Daniel Engberg den som skapade det mesta. Utmärkt domarinsats av André Samuelsson.

Laget: Johannes Y - Johannes K, Adam Z, Anders P, Mikael K - Joel H, Johan S, Joakim L (ut 84), Miikka K - Johannes P (ut 40), Joonas H (ut 75)
Ers: Liam A (in 40), Albin T (in 75), John K (in 84)